Is uw huis brandveilig? Woningcheck-app

De brandweer heeft een speciale Woningcheck-app ontwikkeld die in een handomdraai de kwetsbaarheden in uw huis op een rij zet.


Kwetsbaarheden

Woningbrand is iets waaraan we liever niet denken. Toch zijn er in Nederlands jaarlijks nog veel te veel woningbranden. Soms met alleen materiële schade, maar helaas vallen er ook honderden gewonden en tientallen doden. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen de kans op woningbrand flink verkleinen. De brandweer heeft nu een speciale Woningcheck-app ontwikkeld die in een handomdraai de kwetsbaarheden in uw huis op een rij zet.

Hoe werkt het?

De app neemt u kamer voor kamer mee door uw woning. In elke ruimte wordt een aantal vragen gesteld. Aan de hand van foto's, video's en korte tekstfragmenten krijgt u uitgelegd hoe brand kan ontstaan en wat u zelf kunt doen om de kans op brand te verkleinen. Wanneer alle ruimten zijn doorlopen, kunt u via de app een persoonlijke takenlijst bekijken. Deze lijst bevat tips waarmee u uw woning (nog) brandveiliger kunt maken.

Downloaden

De app is beschikbaar in de App Store voor Apple-apparaten en in Google Play voor Android. Daarnaast kan de app gedownload worden via de landelijke brandweerwebsite www.brandweer.nl. Download de app en kijk wat u zelf kunt doen om uw woning brandveiliger te maken.
android_button_nl_app_rgb_wo_45
apple-button-nl_app_rgb_wo_45

Dit bericht is misschien ook interessant voor u


Is uw huis brandveilig? Woningcheck-app

Voor het eerst zelfstandig wonen? Spannend! Maar hoe zit het precies met de verzekeringen?

Zelfstandig wonen? Check de verzekeringen!