Onafhankelijk advies voor onze klanten staat centraal


Uw belang is leidend. Uw persoonlijke situatie is altijd ons uitgangspunt voor een gedegen, passend en 100% onafhankelijk advies.

Ons beloningsbeleid

Graag vertellen wij u hoe onze medewerkers worden beloond. Deze informatie staat in ons beloningsbeleid. Ons uitgangspunt is altijd dat onze medewerkers u het product en/of de dienst adviseren die het beste bij u past. Wij handelen altijd in het belang van onze klanten en werken volledig onafhankelijk en objectief.

Ons beloningsbeleid is in eerste instantie gericht op het bevorderen, aantrekken en behouden van goede gekwalificeerde medewerkers. Dit alles binnen een beheerste en integere bedrijfsvoering, gericht op de lange termijn. Dit betekent onder andere dat we waar mogelijk voorkomen dat medewerkers door de beloningen geprikkeld worden tot onzorgvuldig behandelen van de klant en niet nakomen van onze zorgplicht. Hiervoor zijn interne procedures en controles ingesteld.

Daarnaast willen we met ons beloningsbeleid focus leggen op de belangen van onze klanten en onderneming op de lange termijn. Ook wordt door ons beleid van een gezonde, stimulerende werking uitgegaan. Wij voldoen met ons beloningsbeleid aan art. 1:120 Wft. Wij hanteren voor onze adviseurs voor een deel een variabele beloning. Deze beloning is gemaximeerd op 20% van het vaste salaris en wordt voor meer dan de helft bepaald op basis van kwalitatieve doelstellingen.


Onze werkwijze

In onze advieswijzers vindt u informatie over onze werkwijze, wat u van ons mag verwachten, wat wij van u verwachten, hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens en wat u kunt doen als u een klacht heeft.


Kosten van onze dienstverlening

Informatie over de kosten voor onze dienstverlening vindt u terug in onze vergelijkingskaarten. Een vergelijkingskaart is een gestandaardiseerd document dat er bij elke aanbieder of financiële dienstverlener hetzelfde uitziet. Het geeft de gemiddelde kosten weer en dus niet precies de kosten die u gaat betalen. In de vergelijkingskaart ziet u ook een beschrijving van onze werkzaamheden.


Onze vergelijkingskaarten

Bent u op zoek naar onafhankelijk advies over hypotheken, pensioen het opbouwen van vermogen of het afdekken van risico’s? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voordat wij u echter kunnen adviseren zijn wij verplicht om u te attenderen op onze Vergelijkingskaarten. U vindt deze hieronder.


Waarom een dienstverleningsdocument?

De verplichting om u te wijzen op onze dienstverleningsdocumenten komt voort uit het provisieverbod die in 2013 haar intrede deed. Wij zijn blij met deze wetgeving. Iedereen moet zich nu aan regels houden die onafhankelijke advisering bevorderen.


Waarom een provisieverbod?

Voor 2013 leek het alsof financieel advies gratis was. Maar dat was het niet. De kosten voor advies zaten verwerkt in de productprijs in de vorm van provisie, waardoor klanten niet merkten dat ze voor advies betaalden. Verschillen in de hoogte van provisies die banken en verzekeraars aan zelfstandig adviseurs betalen, konden verkeerde prikkels geven aan de adviseur. Zo kon het voorkomen dat een adviseur een bepaald financieel product adviseerde vanwege de hoge provisie, terwijl dit niet het meest passende product hoefde te zijn. Door de zelfstandige adviseur rechtstreeks te betalen voor advies, heeft hij geen andere belangen dan het belang van de klant en zal hij ook in dat belang adviseren.


Inhoud provisieverbod

Sinds 1 januari 2013 geldt het provisieverbod en mag er bij sommige producten geen provisie meer worden betaald. Dit betekent dat een financieel adviseur geen provisie meer ontvangt over deze producten wanneer deze via zijn bemiddeling worden afgesloten. Uiteraard moet hij nog wel worden betaald voor de geleverde diensten. Deze kosten brengt hij nu rechtstreeks in rekening.

Producten die onder het provisieverbod vallen

Het provisieverbod geldt voor de volgende producten:

  • Bankspaarproducten
  • Betalingsbeschermers
  • Deelnemingen in een beleggingsfonds
  • Hypotheken
  • Individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  • Levensverzekeringen
  • Overlijdensrisicoverzekeringen
  • UitvaartverzekeringenHet provisieverbod geldt niet voor schadeverzekeringen en consumptief krediet. Ook geldt het niet voor lopende contracten die voor 2013 zijn afgesloten.